Historisch WK-brons voor Lynn

20 november 2021

Lynn heeft vandaag tijdens de wereldkampioenschappen karate in Dubai brons gewonnen in de klasse tot 61 kilogram. Dat deed ze met een overtuigende 5-2 overwinning op de Canadese Haya Jumaa. Lynn’s medaille is de eerste weer voor een vrouwelijke Nederlandse karateka sinds 2004.

Lynn (23) begon woensdag in Dubai met een nipte verliespartij tegen de Oekraïense Anita Serogina. Omdat de Oekraïense zich plaatste voor de finale kreeg Lynn een herkansing. Daarin won ze donderdag achtereenvolgens van Stylianou (Cyprus), Zuniga García (Spanje) en Lim (Filipijnen).

Van Corona naar WK-brons
Lynn’s voorbereiding op het WK was turbulent. “Twee weken voor vertrek testte ik positief op Corona en leek het WK geen haalbaar verhaal. Uiteindelijk is het allemaal net op tijd goedgekomen. Des te groter de ontlading en blijdschap nu na deze bronzen medaille.”

Lynn reikte eerder dit jaar tot een zevende plaats tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Parijs. Haar prestatie was toen niet genoeg om plaatsing voor Tokio zeker te stellen. Alleen de drie hoogst geklasseerde verdienden een ticket voor Tokio waar karate afgelopen zomer debuteerde als Olympische sport. In 2024 keert de sport helaas niet meer terug.